Lenteproeverij 2015

Wij wachten vol ongeduld op de lente. We organiseren alvast onze lenteproeverij op zaterdag 14 maart te Lubbeek en zondag 15 maart 2015 te Roosbeek. Hopelijk is de zon dan al in het land en kunnen we het glas heffen op de eerste warme zonnestralen. Zo niet, hopen we u een beetje zon te schenken in het glas.

 We stellen u weer enkele nieuwe wijnen voor. Ons aanbod van topwijnen uit de 10 crus van de Beaujolais vullen we verder aan met een lekkere Saint Amour, van de jonge wijnbouwer Jérome Janodet (net zoals Nicolas Chemarin, één van de jeunes talents uit de Beaujolais). We hebben nu 8 van de 10 crus uit de Beaujolais in aanbieding!

 IMG_7624

 Vinovo biedt u enkel wijnen uit de Beaujolais, dat is onze specialiteit! Daar wordt hoofdzakelijk rode wijn gemaakt en maar ca. 5% witte wijn. Vele klanten vragen echter ook naar een lekkere witte wijn. Na heel wat zoeken en proeven hebben we 3 nieuwe inteLuressante witte wijnen gevonden. Naast de P’tit Grobis Blanc van Nicolas Chemarin kunnen we u een chardonnay van oude wijnstokken, met een beetje houtlagering, van Louis Loron (http://www.vin-loron-fleurie.fr) en een krachtige volle houtgelagerde wijn van Didier Desvignes (met zulke naam ben je immers voorbestemd om lekkere wijn te maken – http://www.domaine-didier-desvignes.com) aanbieden.

We hebben daarnaast ook een ongewone vondst gedaan in het wijndorp Fleurie. Een wijnboer experimenteert er met de aanplant van de viognier druif, een belangrijke witte druif uit de Rhônestreek. We zijn benieuwd naar wat jullie van deze witte wijn vinden!

IMG_7603

 De andere wijnen uit ons aanbod zullen zeker niet ontbreken, daarover later meer. Noteer daarom 14 en 15 maart nu al in je agenda. Onze volledige proeflijst delen we u binnenkort mee.