Volgende proeverij: 22/23 juni

Zachtjes tikt de regen op mijn zolderraam,‘t ritme van… word je daar niet moedeloos van? Regen, regen, regen, elke dag hetzelfde liedje…

Toen we in april naar de Beaujolais trokken om nieuwe ontdekkingen te doen voor onze volgende degustatie gingen we vooral opzoek naar witte en roséwijnen. Die zijn niet zo gemakkelijk te vinden in de Beaujolais omdat ca. 95% van de wijnproductie rode wijn is. We wilden op onze volgende degustatie enkele nieuwe lente en zomerwijnen kunnen aanbieden, omdat we rekenden op zonnig weer tijdens onze proeverij. We wilden jullievvooral enkele nieuwe lekkere wijnen aanbieden voor de gezellige zomerse momenten in de tuin, op het terras, bij de BBQ…

We hebben enkele nieuwe wijnen voor jullie meegebracht, niet alleen van onze eigen wijnbouwers, maar ook van een jonge  wijnbouwer Guillaume Duvernay die we pas leerden kennen tijdens ons bezoek. Wegeven hieronder enkele voorbeelden van nieuwe wijnen die we naast ons klassiek aanbod zullen toevoegen aan de proeftafel:

–         Nicolas Chemarin, Hors Zone Rosé, een ongewone assemblage van Gewürztraminer, Chardonnay en Gamay
–         Olivier Pezenneau, Rosé 4, ook de eerste maal dat Olivier een roséwijn maakt
–         Guillaume Duvernay, Blanc
–         Guillaume Duvernay, Rosé
–         Pauline Passot, Chiroubles, een speelse lichte rode wijn
–         In primeur: de nieuwe jaargang Moulin à Vent 2022, Vignes de 1945, van onze eigen wijngaard, pas gebotteld na 1,5 jaar opvoeding deels op vat en in de cuve.

We blijven hopen op een weersverbetering. Onze volgende degustatie gaat pas door over 4 weken, dus voldoende tijd voor een hoog drukgebied om zich nog te komen installeren boven onze contreien en te zorgen voor wat zon!

Wij ontvangen je graag in de tuin indien we kunnen genieten van een goed lekker zomers zonnig weer. Indien het regent, maken we opnieuw plaats voor jou in onze woning of het tuinhuis.

We heten jullie graag welkom op zaterdag 22 en zondag 23 juni telkens van 14 tot 18u op beide dagen bij Freddy, Uilekot 49 in Lubbeek.

Noteer de data alvast in je agenda. Wil je een vriend of familielid meebrengen, dat kan ook allemaal. Onze proeverijen zijn gratis en open voor iedereen.

Wij kijken samen met jullie uit naar een zonnige proeverij!

Hartelijke groeten
Bart en Freddy


Dreaming of Summer Vibes!