Wijnproeverij

Heb je zin in een leuk avondvullend programma van IMG_2202wijnproeven of wil je graag in groep je kennis over wijnproeven verruimen? Misschien wil je gewoon een wijnproefavond cadeau doen aan iemand? Daarvoor kan je bij Vinovo terecht.

We geven graag onze kennis, opgedaan tijdens onze sommelieropleiding, aan u door. We kunnen u een aanbod op maat doen in overeenstemming met jouw wensen, maar we hebben ook een kant en klaar gestructureerd aanbod van 2 mogelijke proefavonden:

  • Leren wijnproeven: gedurende 3 uur nemen we u mee op een ontdekkingstocht in het wijnproeven. We staan stil bij de omkadering, de verschillende fases van het proeven, de aroma’s en smaken van de wijn, het effect van vatlagering, de combinatie met een gerecht, enz. Aan de hand van een 8-tal wijnen (kostprijs in overleg met u af te spreken) brengen we u de basis van het proefproces bij. Indien je een beamer hebt doen we dat met een mooie presentatie op groot scherm.
  • Introductie in de wijnen van de Beaujolais: gedurende 3 uur stellen we u deze schitterende regio voor. We staan stil bij het klimaat, de geografie, de typische vinificatie (macération carbonique), de verschillende appellaties en natuurlijk proeven we verschillende wijnen zodat u kan kennis maken met de rijke variëteit en de verschillen tussen de 10 crus en basiswijnen. Ook daarvoor hebben we een mooie presentatie beschikbaar.

Als vaste kostprijs rekenen we 100€ excl. BTW aan. Daarnaast spreken we met u af welk bedrag je wil besteden aan de wijnen die we serveren. Aankopen van wijnen na de proeverij kan, maar dit is geen verplichting. Zulke proeverij kunnen we u ook aanbieden als een “event” om een bedrijfsevent, of een verjaardag of vader/moederdag eens op een originele wijze in te vullen.