Voorjaarsproeverij 2021

Van harte welkom op onze eerste proeverij sinds een lange tijd!

Zaterdag 29 en zondag 30 mei, met elke dag drie tijdsblokken

  • 13u00 – 14u30
  • 14u45 – 16u15
  • 16u30 – 18u00

Geef een seintje wanneer je wil komen en we boeken een tafeltje voor jou!

  • Bart 0498 16 84 89
  • Freddy 0475 26 26 40

Schuimwijn

Chardonnay Royal, Domaine Louis Loron
Crémant de Bourgogne Brut
100% Chardonnay, fris en fruitige aperitief schuimwijn. Heel toegankelijk, drinkplezier.13.6
Crémant Rosé, Domaine Louis Loron
Crémant de Bourgogne
Rosé schuimwijn. Pinot noir en Gamay, niet zoet, speels, fruitig en rond. Past ook bij je voorgerecht van gerookte vis of sushi.14.7
Cuvée Imperial, Domaine Louis Loron
Crémant de Bourgogne Brut Blanc de Blancs
Houtgelagerde schuimwijn, extra lange rijping ‘sur lies’. Chardonnay en Aligoté. Volle,rijke smaak. Voor bij je hapjes of bij een voorgerecht zoals gebakken sint-jacobsnootjes.14.9

Witte wijn

Ptit Grobis Blanc, Nicolas Chemarin
Beaujolais Blanc, 2020
Fris en fruitig. 100% Chardonnay. Ideaal bij visgerechten en schaaldieren of een frisse salade met geitenkaasje.11.8
Blanc Vieilles Vignes, Domaine Louis Loron
Beaujolais Blanc, 2019
Chardonnay van oude stokken, opgevoed op grote houten vaten. Mooi fruit met een subtiele houttoets. Ideaal bij gebakken noordzeevis ‘meunière’.12.8
Chardonnay fût de chêne, Didier Desvignes
Beaujolais Blanc, 2019
Krachtige witte wijn. Chardonnay op hout opgevoed, past goed bij een gerookte visschotel, kip, kalkoen, gebakken vis of met een stevige saus.14.5

Rosé

Beaujolais Rosé, Domaine Loron
Beaujolais Villages Rosé, 2020
Frisse fruitige rosé, heel speels met mooie zuurtjes. Lekker bij oosterse schotels en sushi of escargots met kruidenboter.8.5

Rode wijn, fris en fruitig

P’tit grobis, Nicolas Chemarin
Beaujolais-Villages Rouge, 2020
Natuurlijk gemaakte wijn, zonder toevoeging van sulfiet of gisten. Uitbundig fruit. Ideaal bij pasta, pizza, fijne charcuterie en paté.9.9
Les Vignes de Jeannot, Nicolas Chemarin
Beaujolais-Villages Vieilles Vignes, 2018
Wijnstokken van 80 jaar oud. Licht hout gelagerd. Een stevige wijn die past bij vleesgerechten zoals gebakken kalkoenfilet of varkenshaasje.14.5
Le Saburin, Nicolas Chemarin
Brouilly, 2019
Natuurlijk gemaakte wijn. Heel uitbundig fruit, soepel en zacht. Om zo te drinken maar ook bij lichtere vleesgerechten, pasta, een vegetarische schotel of vol-au-vent.14.5
La Grosse Pierre, Pauline Passot
Chiroubles, 2018
Soepele sappige fruitige wijn met de signatuur van de elegante wijnmaakster. Te combineren met diverse gerechten, zoals een charcuterie schotel of varkensgebraad of een lekker pizza.14.1
Domaine des Vignes du Paradis, Pascal Durand, St Amour, 2018Ode aan de liefde ! Zwart fruit, zacht en rond. Te combineren met je geliefde en een stukje gebraden wit vlees of bij zalm of kreeft. Licht gekoeld serveren.15.5
La Haute Ronze, Nicolas Chemarin
Régnié, 2018
Vrij stevige wijn, met toetsen van houtopvoeding, aanzet van iets animaal. Mooie structuur. Voor bij een stoofpotje of een lichte wildschotel.14.8
Combiaty, Olivier Pezenneau
Brouilly, 2018
Sappige en fruitige rode wijn, ideaal bij lichtere vleesgerechten zoals kalkoen, varkenshaasje, eend. Ook lekker bij een vegetarische schotel met nootjes en kaas.12.8

Rode wijn, rond en krachtig

Lieu-Dit Brouilly, Olivier Pezenneau
Côte de Brouilly, 2018
Ronde volle aanzet met veel rood en zwart fruit (bessen), soepel en zacht. Mooie rijpe toetsen. Om zo te drinken of bij een lekkere vleesschotel vb. een gerookt varkenshaasje of een stukje kalfsvlees.13.5
La Madone, Cyril Coperet
Fleurie, 2019
Stevige wijn, met heel mooi fruitig karakter. Vrij krachtig, met een mooie structuur, kan zeker nog wat liggen. Voor bij een mooie wildschotel of stoofpotje of fondue en gourmet.14.5
Morgon Corcelette Bellevue, Morgon, 2018
(90 eur per 6)
Wijn van onze eigen wijngaard! Krachtige, hout gelagerde wijn om te combineren met stevige rijke vleesgerechten, rundvlees, wild, stoofpotjes. Heel veel fruit en kruidig, aromatisch en complex. 14 maanden vat opvoeding.16
Tradition, Didier Desvignes
Moulin-à-Vent, 2018
Volle stevige wijn, met wat structurerende tannines. Op vat opgevoed. Mondvullend karakter. Om te combineren met wild, stoofpotjes of stevige paté.16
Terre de Manganèse, Didier Desvignes
Moulin à Vent 2018
Topwijn van dit wijnhuis. Stevige houtopvoeding, op nieuwe eiken vaten. Heel krachtige wijn. Mooie structuur, rijk en aromatisch. Om van te genieten bij een stevige (wild-)schotel van haas, everzwijn, … Om te bewaren!24.9
Le Rocher, Nicolas Chemarin
Beaujolais-Villages 2018
Topwijn van onze wijnbouwer. Elegante wijn vol finesse, hij lijkt op een top Bourgogne. Om zo van te genieten of te combineren met een fijn vlees (eend, kalfs côte à l’os of rosbief, gourmet, …)21.8

Zoet

Fun’Ambulles, Nicolas Chemarin
Vin mousseux Gamay Aromatique
Verrassende dessert wijn, rosé schuimwijn, 100% gamay, zoet, met toch mooie zuurtjes. Mooi evenwichtig. Lekker bij een soepje van rood fruit (bosvruchten) met een bolletje ijs of een stukje fruittaart. Slechts 8,5° alcohol.10.9