Proeverij 27/28 aug

Vrijdag 27 aug en Zaterdag 28 aug organiseren we onze volgende proeverij, bij Freddy in de tuin (Uilekot 49 in Lubbeek).

Hieronder vind je onze proeflijst.

Stuur een mailtje naar info@vinovo.be als je erbij wil zijn!

Schuimwijnaantal
flessen
Chardonnay Royal, Domaine Louis Loron
Crémant de Bourgogne Brut
100% Chardonnay, fris en fruitige aperitief schuimwijn. Heel toegankelijk, drinkplezier.13.6 
Crémant Rosé, Domaine Louis Loron
Crémant de Bourgogne
Rosé schuimwijn. Pinot noir en Gamay, niet zoet, speels, fruitig en rond. Past ook bij je voorgerecht van gerookte vis of sushi.14.7 
Cuvée Imperial, Domaine Louis Loron
Crémant de Bourgogne Brut Blanc de Blancs
Houtgelagerde schuimwijn, extra lange rijping ‘sur lies’. Chardonnay en Aligoté. Volle,rijke smaak. Voor bij je hapjes of bij een voorgerecht zoals gebakken sint-jacobsnootjes.14.9 
Witte Wijnaantal
flessen
Ptit Grobis Blanc, Nicolas Chemarin
Beaujolais Blanc
100% Chardonnay. 5 dagen schilweking gekregen. De wijn is goudgeel en zet mooi rond en vol aan in de mond met een lichte kruidigheid. Ideaal bij visgerechten en schaaldieren of wit vlees (kip).12.9 
Blanc Vieilles Vignes, Domaine Louis Loron
Beaujolais Blanc
Chardonnay van oude stokken, opgevoed op grote houten vaten. Mooi fruit met een subtiele houttoets. Ideaal bij gebakken noordzeevis ‘meunière’.13.5 
Chardonnay fût de chêne, Didier Desvignes
Beaujolais Blanc
Krachtige witte wijn. Chardonnay op hout opgevoed, past goed bij een gerookte visschotel, kip, kalkoen, gebakken vis of met een stevige saus.15.5 
Roséaantal
flessen
Beaujolais Rosé, Domaine Loron
Beaujolais Villages Rosé
Frisse fruitige rosé, heel speels met mooie zuurtjes. Lekker bij oosterse schotels en sushi of escargots met kruidenboter.8.5 

Rode Wijn, fris en fruitig
aantal
flessen
Gamay Noir, Olivier Pezenneau BeaujolaisLichte zomerse wijn, bijna een ‘zware’ rosé qua stijl. Puur fruit in het glas, heel soepel en geen spoor van tannines. Ideaal bij zonnig weer, licht gekoeld op zijn best.9.9 
P’tit grobis, Nicolas Chemarin
Beaujolais-Villages Rouge
Natuurlijk gemaakte wijn, zonder toevoeging van sulfiet of gisten. Uitbundig fruit en zeer sappig in de mond. Ideaal bij pasta, pizza, fijne charcuterie en paté.11.3 
Le Saburin, Nicolas Chemarin
Brouilly
Natuurlijk gemaakte wijn. Heel uitbundig fruit, soepel en zacht. Om zo te drinken maar ook bij lichtere vleesgerechten, pasta, een vegetarische schotel of vol-au-vent. Eventueel ook licht gekoeld serveren.17.8 
Domaine Montvaillant, Bruno Adamiak
Chiroubles
Krokant rood fruit, met een beetje tannines. Te combineren met een schotel met gerookt spek, pizza, vleesbrood of een spiesje van rundsvlees of rosbief.13.4 
La Grosse Pierre, Pauline Passot
Chiroubles
Soepele sappige fruitige wijn met de signatuur van de elegante wijnmaakster. Te combineren met diverse gerechten, zoals een charcuterie schotel of varkensgebraad of een lekker pizza.15.1 
Domaine des Vignes du Paradis, Pascal Durand, St AmourOde aan de liefde ! Zwart fruit, zacht en rond. Te combineren met je geliefde en een stukje gebraden wit vlees of bij zalm of kreeft. Licht gekoeld serveren.15.8 
Combiaty, Olivier Pezenneau
Brouilly
Sappige en fruitige rode wijn, ideaal bij lichtere vleesgerechten zoals kalkoen, varkenshaasje, eend. Ook lekker bij een vegetarische schotel met nootjes en kaas.13.4 
Lieu Dit Brouilly, Olivier Pezenneau
Côte de Brouilly
Ronde volle aanzet met veel rood en zwart fruit (bessen), soepel en zacht. Mooie rijpe toetsen. Om zo te drinken of bij een lekkere vleesschotel vb. een gerookt varkenshaasje of een stukje kalfsvlees of bij de BBQ.14.5 
Rode Wijn, stevig en krachtigaantal
flessen
La Madone, Cyril Coperet
Fleurie
Stevige wijn, met heel mooi fruitig karakter. Vrij krachtig, met een mooie structuur, kan zeker nog wat liggen. Voor bij een mooie wildschotel of stoofpotje of fondue en gourmet.14.5 
Morgon Corcelette Bellevue, Morgon (90eur per 6)Wijn van onze eigen wijngaard! Krachtige, hout gelagerde wijn om te combineren met stevige rijke vleesgerechten, rundvlees, wild, stoofpotjes. Heel veel fruit en kruidig, aromatisch en complex. 14 maanden vat opvoeding.16 
Clos des Charmes, Didier Desvignes
Moulin-à-Vent
Volle stevige wijn, met wat structurerende tannines. Op vat opgevoed. Mondvullend karakter. Om te combineren met wild, stoofpotjes of stevige paté of gegrild vlees op de BBQ.16.5 
Cuvée Louis, Domaine Montvaillant, ChiroublesBruno’s eerste experiment met houtlagering! Stevige Chiroubles, passend bij wild. Sappig fruit. Nog heel jong maar toch heel toegankelijk en soepel om drinken. De vatlagering is mooi verweven17.4 
Juliénas Vieilles Vignes, Bernard SantéVan één van de best gelegen percelen in Juliénas, de ‘Clos des Mouches’. Heel elegante maar toch krachtige wijn met houtopvoeding. Serveren bij edelwild. (nog enkele flessen 2017 beschikbaar ook)17.8 
La Haute Ronze, Nicolas Chemarin
Régnié
Vrij stevige wijn, met toetsen van houtopvoeding, aanzet van iets animaal. Mooie structuur. Voor bij een stoofpotje of een lichte wildschotel.18.5 
Les Vignes de Jeannot, Nicolas Chemarin
Beaujolais-Villages Vieilles Vignes
Wijnstokken van 80 jaar oud. Licht hout gelagerd. Een stevige wijn die past bij vleesgerechten zoals gebakken kalkoenfilet of varkenshaasje.19.5 
Terre de Manganèse, Didier Desvignes
Moulin à Vent
Topwijn van dit wijnhuis. Stevige houtopvoeding, op nieuwe eiken vaten. Heel krachtige wijn. Mooie structuur, rijk en aromatisch. Om van te genieten bij een stevige (wild-)schotel van haas, everzwijn, … Om te bewaren!24.9 
Le Rocher, Nicolas Chemarin
Beaujolais-Villages
Topwijn van onze wijnbouwer. Elegante wijn vol finesse, hij lijkt op een top Bourgogne. Om zo van te genieten of te combineren met een fijn vlees (eend, kalfs côte à l’os of rosbief, gourmet, …)26.7 
Zoetaantal
flessen
Fun’Ambulles, Nicolas Chemarin
Vin mousseux Gamay Aromatique
Verrassende dessert wijn, rosé schuimwijn, 100% gamay, zoet, met toch mooie zuurtjes. Mooi evenwichtig. Lekker bij een soepje van rood fruit (bosvruchten) met een bolletje ijs of een stukje fruittaart. Slechts 8,5° alcohol.11.7