Proeverij 6, 7 en 8 december


Voor onze laatste proeverij van het jaar hebben we iets speciaals voorzien. Drie dagen op rij Beaujolais proeven! Het hele gamma van Crémants de Bourgogne, witte en rosé wijn en daarnaast uiteraard alle Cru’s uit de Beaujolais zullen op onze proeftafel staan. Er zijn ook enkele speciale feestwijnen bij die je zullen verassen en je reeds verlangend zullen doen uitkijken naar de eindejaarsfeesten om ze dan te ontkurken.

Op vrijdag 6 december organiseren we een “after work sessie” bij Bart op de Leuvensesteenweg 273 in Boutersem, van 18u tot 22u. De Sint is dan net geweest voor de kleintjes, wij zorgen voor een verrassing voor de volwassenen! We doen dan enkele uitzonderlijk oude wijnen voor jullie open. Dan krijgen jullie iets bijzonder te proeven, waar je niet snel de kans meer voor krijgt. Je zal verrast zijn dat ook Beaujolais wijnen een mooie veroudering kunnen ondergaan! 

Op zaterdag 7 december trekken we naar restaurant La Finesse, Fabriekstraat 50 in Kaulille. In de namiddag organiseren we een klassieke wijnproeverij van 16u tot 18u. Om 18u30 gaan we dan aan tafel voor een uitgebreid diner, uiteraard met bij elke gang 2 bijpassende wijnen uit ons Beaujolais gamma. Voor het diner is inschrijven bij restaurant La Finesse noodzakelijk, als je erbij wil zijn, klik hier (de plaatsen zijn beperkt).

Op zondag 8 december verwelkomen we jullie dan bij Freddy, Uilekot 49 in Lubbeek, van 14u tot 18u. Ook voor de derde dag hebben we iets biizonders in petto. Naast ons brede gamma van Beaujolaiswijnen zal Lut Geuens van “Delicrete” ook van de partij zijn met natuurlijke producten en delicatessen uit Kreta waaronder lichaamsverzorgingsproducten op basis van olijfolie, kruidenthee, honing en balsamico, maar vooral ook een heerlijke olijfolie rechtstreeks van de boerderij waarop haar zoon werkt. Misschien een leuke tip voor je eindejaarsgeschenken gekoppeld aan een lekker flesje wijn?

Enkele wijnen die je tijdens dit proefweekend kan proeven brengen we alvast even onder je aandacht:

  • We presenteren je een nieuwe bijzondere Crémant van het huis Louis Loron, die 3 jaar opvoeding kreeg en waarvan de stille wijn werd gelagerd op eiken vaten. Een Meursault met bubbels! Ook in Beaujolais maken ze echte toppers!
  • Een verrassend fruitige natuurlijke wijn Le Saburin uit Brouilly, gemaakt door Nicolas Chemarin. Geen ingrepen tijdens de vinificatie, geen toevoeging van sulfiet. Het primair fruit springt je tegemoet!
  • De vierde jaargang van onze eigen Morgon Mc² uit onze eigen wijngaard. Een stevige volle rode wijn die 21 maanden opvoeding kreeg waarvan 14 maanden op eiken vat. Onze stokken worden volgend jaar 50 jaar oud. Ze geven het beste van zichzelf!
  • Enkele stevige rode wijnen uit de Beaujolais om op je feesttafel te zetten die zeker hun beste beentje kunnen voorzetten bij een lekker stukje wild of een edel stukje rood vlees.

De proeflijst volgt, via deze pagina en op facebook…

Tot binnenkort!

Bart en Freddy