Degustatie op 10 en 11 Oktober

Wijn helpt niet tegen Corona, maar wel om je goed te voelen met mate(n)!
Beste Wijnliefhebber,

Graag geven we jullie een update van ons wijnleven in coronatijden.

Ja, de oogst van 2020 was fantastisch! Tenminste dat is wat onze wijnboer Nicolas Chemarin ons vertelt. Omwille van corona zijn we niet kunnen gaan helpen bij het binnenhalen van de druiven van onze eigen wijngaard, omdat Beaujolais op dat moment rood was ingekleurd. De druiven werden geplukt op 1 september. Ze waren in perfecte conditie en door de mooie zomer, gespaard van ziektes. Alleen spijtig dat er blijkbaar toch wat trossen bij waren die wat last hadden gehad van zonnebrand. Het rendement lag rond de 42hl/ha. Dat is niet slecht! Normaal laat Nicolas onze druiven lang (4-tal weken) macereren (= weken op de schil). Omwille van de kleine besjes en de zonnebrand bij sommige trossen – waardoor de druifjes bijna krenten worden – heeft hij dit jaar gekozen voor een kortere maceratie. Omdat er zoveel vaste materie was in verhouding tot het sap, geeft dat ook extra kleur en extractie. De druiven werden daarom al vroeger geperst dan anders, op 17 september. We kijken er alleszins naar uit wat dit zal geven binnen een jaartje of twee.

We hebben ook ander goed nieuws! Na een lange opvoeding is onze jaargang 2018 eindelijk klaar om aan jullie te worden voorgesteld. 2018 was een schitterend jaar op alle vlakken in de Beaujolais. De oogst was zowel kwantitatief als kwalitatief van een uitzonderlijk niveau. Nicolas gaf onze wijn een bijzonder lange opvoeding. Pas in juli heeft hij deze jaargang ’18 op flessen gedaan. Het was lang wachten maar het was het waard! Goede zaken vragen soms wat tijd… Ben je benieuwd naar onze nieuwe Morgon Corcelette Bellevue 2018, kom dan zeker naar onze volgende wijndegustatie.

Zaterdag en zondag, 10 en 11 oktober telkens van 13 tot 18u bij Freddy, Uilekot 49 te Lubbeek.

We starten dus een uurtje vroeger dan normaal en doen beide proeverijen op 1 locatie.

Zoals onze vorige degustatie, zullen we alles volledig coronaproof organiseren, opdat iedereen zich veilig voelt. We werken telkens met tijdsblokken van 1,5 u (van 13u tot 14u30, van 14u45 tot 16u15 en van 16u30 tot 18u), met telkens een korte tussenpauze om alles terug in orde te zetten en te ontsmetten. Vermits het weer het waarschijnlijk niet zal toelaten om de degustatie in de tuin te organiseren, zullen we alles laten doorgaan in de garage, met de deur open, met voldoende verluchting en op voldoende afstand van elkaar. Om deel te nemen moet je dus vooraf een tijdsblok reserveren, zodat we het aantal deelnemers in elk tijdsblok kunnen beperken tot de capaciteit die mogelijk is in functie van de bubbels. Stuur ons dus vooraf een mailtje of geef een seintje via telefoon met aanduiding van jouw voorkeur van tijdsblok (Bart: 0498/16 84 89 of Freddy (0475/26 26 40) en geef ook aan met hoeveel personen je wenst deel te nemen, zodat we iedereen zijn bubbel kunnen respecteren, zonder de maximum capaciteit te overschrijden.

Om onze nieuwe jaargang te lanceren en indien de situatie dit toe laat, zal onze wijnbouwer Nicolas Chemarin, die onze Morgon Corcelette maakt, over komen uit de Beaujolais,. Dit bied je de kans om alles van hem te weten te komen over zijn manier van wijn maken. Er zullen nog een 6-tal andere wijnen van zijn domein te proeven zijn. Dit blijft echter onder voorbehoud dat de coronasituatie in de Beaujolais en in Vlaanderen dit toe laat. Maar wij kijken er alvast naar uit om samen met hem een glas te drinken.

Op onze proeftafel zullen heel wat wijnen van de schitterende jaargang 2018 open staan. Daarnaast komen ook de eerste wijnen uit 2019 al aan bod, zeker wat wit en rosé betreft. Omdat het herfstseizoen er aan komt zullen ook enkele van de topwijnen uit ons gamma u mogelijk extra kunnen bekoren. Het zijn steviger wijnen, die een opvoeding op eiken vat kregen en zeker een herfst- of winterschotel kunnen begeleiden.

De coronatijden zijn voor niemand fijn, zeker niet voor de horeca en de wijnwereld. Wijn verkopen in coronatijden, buiten de supermarkt, is momenteel niet zo evident. Maar we willen het contact behouden met onze klanten en ons aanbod blijven aanbieden op een veilige manier. We zijn er immers van overtuigd dat we jou een interessant gamma van wijnen te bieden hebben dat je niet in de supermarkt vindt en die de moeite waard zijn om door jou geproefd te worden. Het gaat allemaal om wijnen die komen van kleine familiale domeinen, die in deze coronatijden echt wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. We zien jullie daarom graag terug op onze komende wijnproeverij. Hartelijk welkom en vergeet je niet aan te melden!

Bart en Freddy