Wijn proeverij 22 en 23 November

Beste wijnvrienden,

Eind september waren we in de Beaujolais om te helpen bij de vendanges van onze allereerste druivenoogst. Een pijnlijke rug en zere knieën waren ons deel, maar 2014 belooft een schitterend wijnjaar te worden, zowel op vlak van kwantiteit als kwaliteit! Wij kijken vol ongeduld uit naar de wijn die Nicolas Chemarin van de druiven van ons perceel gaat maken. Ze zien er fantasisch uit en Nicolas is zo mogelijk nog enthousiaster dan wijzelf!

We hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt om bij enkele van onze vertrouwde wijnboeren langs te gaan. De meesten nemen hun tijd om de wijnen ten volle te laten rijpen en hebben de jaargang 2013 pas in augustus gebotteld. Tijd om onze nieuwe wijnen en de jaargang 2013 aan u voor te stellen.

We nodigen u graag uit voor onze herfstproeverij op zaterdag 22 november in Roosbeek (Kasteelstraat 6) en op zondag 23 november in Lubbeek (Uilekot 49). Noteer deze data alvast in uw agenda. Later geven we u meer informatie over de wijnen die op onze proeftafel zullen staan.

We kunnen u nu reeds meedelen dat we, speciaal met het oog op de feestdagen, de Crémant de Bourgogne van Louis Loron in promotie aan 5+1 fles zullen aanbieden. Van onze topper ‘le Rocher’ 2012 hebben we welgeteld 24 flessen weten te bemachtigen. Wie de 2011 hiervan geproefd heeft, zal beslist ook vallen voor deze jaargang. Voor de snelle beslissers… En gelet op de uitstekende kwaliteit van de oogst 2014 proberen we ook nog een fruitige beaujolais nouveau op de proeftafel te krijgen. Normaalgezien kiezen we hoofdzakelijk voor de cru’s van de beaujolais, maar een verrassend lekkere wijn willen we u niet onthouden!

Tot binnenkort!
Bart en Freddy