Volgende proeverij: 3 en 4 december

Wij zijn net iets eerder met onze wijnverwennerij dan de Sint. We nodigen je graag uit voor onze eindejaarsdegustatie:Op zaterdag 3 december bij Freddy, Uilekot 49 in LubbeekOp zondag 4 december bij Bart, Leuvensesteenweg 273, in BoutersemDe degustatie vindt telkens plaats van 14 tot 18u.

De Sint zorgt dit jaar voor een bijzonder cadeautje voor de wijnliefhebbers! De eerste wijn van onze nieuwe wijngaard in Moulin à Vent zal tijdens deze degustatie beschikbaar zijn. We beslisten eind 2020 deze wijngaard aan te kopen. We werden in het voorjaar van 2021 al onmiddellijk vergast op voorjaarsvorst, zodat er weinig druiven aan de stokken overbleven. Alle energie kon naar de overblijvende trossen gaan. Olivier Pezenneau deed er alles aan om de wijngaard zo goed mogelijk te verzorgen. De stokken zijn reeds meer dan 75 jaar oud, ze werden aangeplant in 1945, dus mogen we zeker spreken van “vieilles vignes”. De oogst ging voor 2/3e op eiken vat gedurende een 9-tal maanden. Begin augustus 2022 werd de wijn op flessen gedaan. Er konden maar 750 flessen worden afgevuld! Dit is dus echt een bijzondere wijn die maar in heel beperkte mate beschikbaar is. Wij kijken er zelf met grote verwachting naar uit, want we hebben de wijn zelf nog niet geproefd sinds hij op fles is. We moeten dus afgaan op de positieve commentaren van onze wijnbouwer Olivier Pezenneau die deze wijn maakt. De etiketten zijn net klaar. Hij stuurt ons voor de degustatie de nodige proefflessen op, zodat we die proefflessen samen met jullie kunnen ontdekken. Misschien een ideale wijn voor bij de wildgerechten die nu op tafel worden gebracht.

Natuurlijk blijft onze andere wijnbouwer Nicolas Chemarin, die in staat voor onze wijngaard Corcelette Bellevue in Morgon, ons ook voorzien van zijn lekker wijnen. Zijn witte en rode instapwijnen P’tit Grobis gaan elk jaar een stapje hoger in kwaliteit. De natuurlijk gemaakte Saburin, zijn cruwijn La Haute Ronze uit Régnié en natuurlijk zijn topwijn ‘Le Rocher’ zullen voor jullie klaar staan, naast de heel geslaagde 2019 jaargang van Morgon Corcelette.

De rest van het gamma kennen jullie intussen grotendeels. In totaal zullen opnieuw een 25-tal wijnen open staan, met het gamma gaande van schuimwijn over wit en rosé naar fruitige tot stevige houtgelagerde rode wijnen. Meer dan keuze genoeg om een lekkere wijn te komen kiezen om je gasten aan je feesttafel voor de eindejaarsperiode te plezieren. 

Kom zeker eens langs en zoals steeds mag je vrienden of kennissen meebrengen die onze wijnen ook eens willen komen ontdekken.

Wij zien iedereen die braaf geweest is, graag terug tijdens het weekend van de Sint!

Bart en Freddy