Proefnotities Morgon Corcelette Bellevue 2015

Naar aanleiding van ons nieuw bezoek aan de Beaujolais ter gelegenheid van het huwelijk van onze wijnbouwer Nicolas Chemarin, vonden we tussen door nog even tijd om de wijn van de oogst van 2015 te proeven. Alles begint stilaan in de plooi te vallen. Het belooft een smaakvolle krachtige jaargang te worden met veel bewaarpotentieel. Het warme wijnjaar heeft een mooi resultaat opgeleverd, maar voorlopig blijft de wijn nog even verder rijpen op vat!

Groot vat:
Mooie volle dense kleur. Zuivere neus, rood fruit, lichte animale toets.
Fijne mooie aanzet in de mond. veel rood fruit, mooie rijping maar nog vrij strak in de mond. Aangename frisheid, ondanks de concentratie en het mooie volume.

Vat I
Donkere paarse kleur. Gesloten neus, maar zuiver, geen storende aroma’s.
Volle fijne aanzet in de mond. Fijne zuurtjes. Expressiever dan de wijn in het groot vat. Mooie mondvulling en lengte. Heel kruidig en in de afdronk wat alcohol.

Vat II (van Chateau Jacques)
Volle donkere purperen kleur, diep paars.
Minder briljante spiegel dan de twee vorige wijnen. Minder geƫvolueerde rijping. Ruikt nog een beetje naar druivensap en ook wat animale toetsen. In de smaak ook meer animale en wilde toetsen. Nog niet helemaal in evenwicht. Minder primaire fruittoetsen, maar wel veel smaakconcentratie en lange afdronk.

Vat III
Volle donkere paarse kleur. Heel mooie neus, fris, fruitig een beetje in de lijn van het groot vat maar meer expressiever. In de mond een vrij strakke aanzet met kersensmaak en kirsch door de lichte alcohol toets. Stevige tannines die nog wat rijping kunnen gebruiken.

Vat IV
Donker volle kleur. Gesloten neus met na walsen wat bramen en zwarte bessen. In de mond een heel volle ronde aanzet, heel voluptueus. Heel veel materie en sappig. Mooie rijpe tannines. Lange afdronk. Dit vat heeft intussen de mooiste evolutie doorgemaakt.

IMG_2481