Nicolas komt!

Crémant de Bourgogne
Chardonnay Royal, Dom Louis Loron
Crémant de Bourgogne Brut
13.6
Crémant Rosé, Dom Louis Loron
Crémant de Bourgogne
14.7
Cuvée Imperial, Dom Louis Loron
Crémant de Bourgogne Brut Blanc de Blancs
14.9
Witte Wijn
P’tit grobis, Nicolas Chemarin
Beaujolais Blanc
11.8
Blanc Vieilles Vignes, Dom Louis Loron
Beaujolais Blanc
12.8
Chardonnay fût de chêne, Didier Desvignes
Beaujolais Blanc
14.5
Rosé
Pour Lyly, Nicolas Chemarin
VDF Rosé 2017
9.2
Zoet
Fun’Ambulles, Nicolas Chemarin
Vin mousseux Gamay Aromatique
10.9
Rode Wijn
P’tit grobis, Nicolas Chemarin
Beaujolais-Villages Rouge 2017
9.9
Granits Bleus, Domaine de Bel Air
Beaujolais-Villages 2017
9.9
Les Vignes de Jeannot, Nicolas Chemarin
Beaujolais-Villages Vieilles Vignes  2016
14.5
La Haute Ronze, Nicolas Chemarin
Régnié 2016
14.8
Domaine des Vignes du Paradis, Pascal Durand
St Amour 2016
15.5
Domaine Montvaillant, Bruno Adamiak
Chiroubles 2017
12.2
Le Saburin, Nicolas Chemarin
Brouilly 2017
14.5
Combiaty, Olivier Pezenneau
Brouilly 2017
12.4
Le Quelat, Olivier Pezenneau
Côte de Brouilly 2017
13.5
Mc², Nicolas Chemarin
Morgon 2016 (90eur per 6)
16
Juliénas VV, Domaine Bernard Santé
Juliénas 2017
17.8
Clos des Charmes, Didier Desvignes
Moulin-à-Vent 2017
16
Terre de Manganèse, Didier Desvignes
Moulin à Vent 2015
23.1
Le Rocher, Nicolas Chemarin
Beaujolais-Villages 2016
21.8

 

 

De titel van onze uitnodiging slaat niet op de Sint, maar op onze wijnbouwer Nicolas Chemarin. Reeds 5 jaar werken we met hem samen en we zijn zeer tevreden over de keuze die we maakten! Een goede reden om hem nog eens naar België te laten komen! In september haalden we onze 5e oogst binnen van onze wijngaard in Morgon. Je weet nooit op voorhand wat het worden zal en heel veel hangt af van wat uiteindelijk de wijnbouwer doet met de druiven. We mogen alleszins zeggen dat Nicolas er uitstekende resultaten mee behaalt! Hoewel de druivenstokken bijna 50 jaar oud zijn, werd er voordien nooit een afzonderlijke wijn van gemaakt. Dus we hadden geen idee wat we mochten verwachten.

Onze jaargang 2014 was de eerste die hij gemaakt heeft van ons perceel. Het was meteen een schot in de roos. Hij kreeg een 17/20 in de wijngids “Les meilleurs vins de France” van la Revue du vin de France en een « coup de cœur »! De jaargang 2015 kreeg dit jaar in de editie 2019 een 16/20. Vele van onze klanten vinden hem nochtans nog beter dan de 2014! Maar 2015 was een fantastisch jaar om wijn te maken in de Beaujolais en de lat werd dus ook hoger gelegd. Beide jaargangen zijn intussen uitverkocht, op enkele 100-en flessen na die Nicolas pas binnen enkele jaren terug in de handel wil brengen. Voor wie nog wat flessen in zijn kelder heeft liggen, koester ze dus nog even! Volgens Nicolas worden ze nog beter!

In 2016 kon er door stevige hagelbuien geen aparte wijn gemaakt worden van ons perceel Corcelette Bellevue, omdat de opbrengst te klein was. Nicolas voegde onze druiven samen met die van zijn eigen perceel Les Charmes in Morgon en onder de naam MC² verkopen we die momenteel op onze proeverijen. Opnieuw krijgen we veel positieve reacties. Deze jaargang is heel sappig en fruitig en kan elkeen plezieren. Mogelijk brengt Nicolas enkele proefflessen van de 2017 mee!

Op ons volgend degustatieweekend krijg je de kans om met Nicolas Chemarin (en zijn vader) kennis te maken. Wij vergasten u op ons brede gamma van Beaujolais wijnen. We hebben onze proeflijst opgesteld. Via deze link kun je die al even bekijken.  Je kan onze schuimwijnen, witte, rosé en rode wijnen komen proeven tijdens 3 degustaties in het weekend van 30/11 tot 2/12:

 • Op vrijdag 30 november ben je welkom bij Bart in Boutersem, Leuvensesteenweg 273, voor onze “afterwork” degustatie, vanaf 17u.

 

 • Op zaterdag 1 december kan je vanaf 15u komen wijnproeven in Kaulille, in restaurant La Finesse (bij de zus van Freddy, Fabriekstraat 50 in Bocholt). Na de proeverij organiseren we een diner met aangepaste wijnen. Je moet hiervoor vooraf inschrijven. Jetje Evens verzorgt een heerlijk menu. We starten met lekkere hapjes en daarna volgen:
  • Een bordje van wilddelicatessen met rucola en pompoensorbet.
  • Voor het hoofdgerecht kan je kiezen tussen:
   • Tongscharfilet met citroenbotersaus met spinazie en garnaaltjes of
   • Filet van hert met een chocolade-wijnsaus vergezeld van knolselder, paddenstoelen en rode bietenpuree.
  • Voor het nagerecht kan je kiezen tussen:
   • Cheesecake met bosvruchtensorbet of
   • Een kaasplankje met heerlijke kazen van de Achelse kaasmaker.

Wij zorgen voor 6 aangepaste wijnen. De prijs voor het diner bedraagt 42,5€ (zonder wijnen) of 60€ (met wijnarrangement). Reserveren doe je bij Jetje op 011/44 13 67. Wees er snel bij, want de inschrijvingen zijn volop aan het binnen lopen en de plaatsen zijn beperkt.

 • Op zondagnamiddag 2 december ben je welkom bij Freddy in Lubbeek, Uilekot 49 van 14 tot 18u.

Onze degustaties zijn gratis. Iedereen is welkom om een glaasje te komen proeven. Aanmelden mag, maar is niet verplicht. Kom je liever niet alleen, geen probleem, breng gerust familie of vrienden mee.

Wij zijn er alleszins zeker van dat je op onze proeverij wel een lekkere fles zal vinden die je met de komende feestdagen op tafel kan zetten om heerlijk van te genieten met uw gasten! Of indien je een wijnpakketje wil aankopen als eindejaarsgeschenk, dan hebben we zeker ook wel iets voor jou!

Hartelijk welkom!

Freddy en Bart