Lancering Morgon Corcelette Bellevue 2014

Wie de avonturen van ons en van Vinovo wat heeft gevolgd het laatste jaar, weet dat we al lang uitkijken naar de allereerste wijn van onze eigen wijngaard, de Morgon Corcelette Bellevue 2014.

De eerste oogst van onze 45 jaar oude wijnstokken vond nagenoeg exact een jaar geleden plaats, op zaterdag 27 september 2014. De persing gebeurde na 17 dagen schilweking op 13 oktober 2014. Na bijna 10 maanden vatrijping werd de wijn op 6 augustus 2015 gebotteld. En op zaterdag 24 oktober 2015 kunnen we u eindelijk onze wijn laten proeven! De vatstalen die we enkele maanden geleden proefden, maken dat wij hoge verwachtingen hebben en er naar uitkijken om de eerste flessen voor u te ontkurken.

Naast onze eigen wijn stellen we u op onze volgende proeverij ook een 20-tal andere wijnen voor (schuimwijn, witte wijn, rosé en een breed gamma rode wijnen uit de verschillende appelaties van de Beaujolais). Van verschillende wijnen uit ons gamma zullen we u nieuwe jaargangen kunnen aanbieden.

We zijn ook verheugd dat we u kunnen voorstellen aan onze wijnboer. Nicolas Chemarin komt speciaal over uit Frankrijk voor ons lanceringsweekend om u alle uitleg te geven die u maar kan wensen.

Deze proeverij gaat door in Uilekot 49 in Lubbeek. Een volledige proeflijst volgt later nog, maar wie ons volgt op facebook blijft sowieso op de hoogte. Hou alvast zaterdag 24 oktober vrij in uw agenda!

Bij onze vorige proeverij trokken we op zondag naar Gent. Deze keer kan u op zondag 25 oktober tussen 14 en 18u komen proeven in Kaulille (Noord-Limburg). We organiseren een proeverij in restaurant La Finesse en voor zij die dat wensen is er de mogelijkheid om in te schrijven voor een lekkere 3-gangen maaltijd om 18u begeleid met aangepaste wijnen uit ons gamma voor de all-in prijs van 50€. Laat ons tijdig iets weten indien je daarvoor wil inschrijven, want het aantal plaatsen is beperkt.

Wij hopen u te mogen ontmoeten op één van deze twee proeverijen en u een glaasje te mogen serveren van Morgon Corcelette Bellevue 2014.
Hartelijk welkom!

Bart en Freddy