Volgende proeverij 9 / 10 / 11 SeptemberBeste,

De zomer was heet en droog. Wij hebben alvast de wijze raad opgevolgd om voldoende te drinken, jullie ook? Alleszins waren er veel avonden dat je kon genieten van een lekker glaasje op je terras. Hopelijk hebben jullie genoten van de vakantie en veel leuke herinneringen vergaard.

Ondertussen zijn we gestart met de voorbereidingen voor onze volgende degustatie. In de Beaujolais is de oogst op de warmste percelen al gestart. Door het warme weer en de grote droogte zijn de druiven enkele weken vroeger rijp. Begin September gaan we ook naar ginds om te helpen plukken. We vertellen jullie graag tijdens onze proeverij hoe het is geweest, maar je kunt ons plukavontuur ook volgen op onze facebookpagina.

We nodigen jullie graag uit tijdens het weekend van 10 en 11 september om te komen proeven van ons huidig aanbod.

Vrijdag 9 september van 19u tot 22u (bij Freddy, Uilekot 49 in Lubbeek)
Zaterdag 10 september van 14u tot 18u (bij Freddy, Uilekot 49 in Lubbeek)
Zondag 11 september van 14u tot 18u (bij Bart, Leuvensesteenweg 273 in Boutersem)

Naast onze klassiekers hebben we ook enkele nieuwe wijnen en nieuwe jaargangen die we graag aan jullie voorstellen. Zo zijn er telkens 2 cru-wijnen uit Juliénas van 2 nieuwe domeinen die we jullie laten proeven. Je mag ons helpen kiezen welke het meest geschikt is om de Juliénas van Bernard Santé te vervangen. We hebben momenteel nog enkele flessen van zijn allerlaatste jaargang die hij heeft gemaakt voor zijn pensioen. Dus er staan niet minder dan 5 flessen Juliénas op onze proeftafel! Daarnaast hebben we van beide wijndomeinen ook de Chénas meegekregen om aan jullie voor te stellen, want die cru was al even uit ons aanbod geraakt. Daarmee hebben we weer alle 10 crus van de Beaujolais in aanbieding! Vinovo is waarschijnlijk de enige wijnhandel in Vlaanderen waar je alle crus kan komen proeven!

Twee veel gevraagde wijnen van Nicolas Chemarin hebben we enige tijd moeten missen, maar zijn vanaf nu opnieuw beschikbaar, m.n. zijn natuurlijke wijn Saburin en de P’tit Grobis Blanc. Daarnaast is ook de Côte de Brouilly FUT van Olivier Pezenneau, na een jaar afwezigheid, terug in voorraad. Er zijn ook heel wat wijnen te proeven uit de topjaargangen 2019 en 2020. Deze jaargangen leverden in Beaujolais mooie bewaarwijnen op, met veel materie en diepgang en een stevige afdronk. Binnenkort is op onze website de proeflijst van onze wijndegustatie beschikbaar.

Vinovo doet ook mee aan de grote zomeractie van de gemeente Lubbeek. Voor alle aankopen in augustus of september bij de deelnemende handelaars krijg je een stempel. Heb je 3 stempels verzameld van een lokale handelaar, dan maak je kans om een waardebon van 30€ te winnen. Heb je al een stempelkaart, breng ze dan zeker mee naar de proeverij!

We wensen je opnieuw hartelijk welkom op onze wijndegustatie. Je mag gerust familie, vrienden of kennissen meebrengen. Onze degustaties zijn gratis. Een seintje vooraf als je wil langs komen is altijd handig voor onze praktische organisatie, maar is geen verplichting.

Wij klinken alvast op een goede oogst in 2022 en op de zon!

Hartelijke groeten,
Bart en Freddy