Over ons

Wij, Bart en Freddy, zijn reeds jarenlang met wijn bezig. fonteinOnze liefhebberij en passie wordt met Vinovo omgezet in een heel tastbare en boeiende bezigheid.

Freddy Evens is gepassioneerd door wijn. Hij is reeds meer dan 20 jaar lid en wijnmeester van de Leuvense wijnclub VinoForum DijlelandBart Vanbrabant reist elke zomervakantie Europa rond op zoek naar nieuwe wijnervaringen.

De wijnmicrobe kreeg ons helemaal te pakken tijdens onze driejarige sommelieropleiding van Syntra Leuven. Na een stage aan de Université du Vin in Suze-La-Rousse in de zuidelijke Rhônevallei, behaalden we beiden ook het Frans diploma van Sommelier-conseil. Intussen geven we onze kennis en passie door als docent bij Syntra.

We koppelen onze passie graag aan een goede maaltijd, want één van de mooiste eigenschappen van wijn blijft de combinatie met gerechten. Op onze uitstappen naar wijngebieden gaan we dan ook altijd op zoek naar mooie terroirproducten.

IMG_1612Heb je vragen over wijn in combinatie met gerechten, ben je geïnteresseerd in wijnproeven of heb je iemand nodig voor het geven van een wijncursus, dan kan je bij Vinovo terecht. Stuur ons een mailtje, we doen je graag een voorstel.

Maar we hopen vooral dat we je kunnen verrassen met leuke, lekkere wijnen uit deze prachtige streek, de Beaujolais. Tot binnenkort op een van onze proeverijen!