Lenteproeverij op 18 en 19 juni

De zomer hangt onmiskenbaar in de lucht!
De zon is van de partij!

Een terrasje doen, genieten van een mooie wandeling, het kan weer allemaal. Soms zit je ook gewoon lekker gezellig thuis een glaasje te drinken en te genieten van een mooie ondergaande zon, zoals wij nu, als ik dit schrijf. Je kan je wel voorstellen dat wanneer wij met elkaar afspreken dat we een flesje Beaujolais open trekken en soms een tweede… Wij noemen dat voorproeven!

Deze keer hebben we een fles wit open gedaan van Olivier Pezenneau, een nieuwe wijn in ons gamma. Zoals jullie intussen weten zijn we met Olivier scheep gegaan om de wijn te maken van onze nieuwe wijngaard van Moulin à Vent. Olivier nam 7à8 jaar geleden het domein over van zijn ouders, die in de zuidelijke Beaujolais actief waren. Zij hebben daar behoorlijk wat chardonnay aangeplant. Deze Beaujolais Blanc, Les Pierres Dorées, 2020 komt van deze meer zuidelijke wijngaarden uit de Beaujolais. Deze streek is bekend om zijn prachtige dorpjes gebouw met een lokale gele steen die in de zon een goud-gele kleur krijgen, van daar de naam Pierres Dorées.

Op onze volgende degustatie krijg je de kans om deze wijn te komen proeven. Dat is trouwens ook de reden van dit schrijven. We willen jullie nu alvast onze volgende degustatie aankondigen. We maken er, als het weer zo mooi blijft, opnieuw een heerlijk gezellige zomerse degustatie van.

We nodigen jullie graag uit op zaterdag 18 juni bij Freddy in Lubbeek en op zondag 19 juni bij Bart in Roosbeek. Noteer deze data alvast in jouw agenda.

De precieze details zullen we je later nog meegeven en dan krijg je ook de proeflijst van de wijnen die je kan komen degusteren.

Intussen zijn er al heel wat wijnen beschikbaar van de jaargang 2020. In de Beaujolais hoort die net zoals 2018 tot de echte topjaren. Maar eigenlijk mogen ze ginds van geluk spreken, want sedert 2014 hebben ze geen enkel slecht jaar meer gehad. De voorjaarsvorst of de zomeronweders hebben soms een impact gehad op het rendement en de grootte van de oogst die kon worden binnen gehaald, maar elk van de jaargangen sedert 2014 boden een heel mooie tot top-kwaliteit.  

Kan je niet wachten tot volgende maand of mocht je intussen nog wijn nodig hebben voor een communiefeest of een ander lentefeestje of zomerse uitspatting, dan mag je altijd contact opnemen. We hebben opnieuw een hele voorraad van onze wijnen beschikbaar. Stuur ons gewoon een mailtje of een antwoord op dit bericht en dan nemen we verder wel contact met je op.

Wij komen binnenkort bij je terug met meer details en met onze proeflijst, maar we wensen je alvast een fijne zomer toe en hopen je volgende maand opnieuw te mogen begroeten op onze zomerse degustatie. Voor wie nu al nieuwsgierig is: www.vinovo.be.