Zomerproeverij 14/15 juni

Met het mooie weer in zicht plannen we alvast onze volgende degustatie!

• Vrijdagavond 13 juni om 17u organiseren we een wijndegustatie gevolgd door een degustatie-diner in Restaurant La Finesse, Fabriekstraat 50 in Kaulille. De kostprijs voor het menu is 50€ bedragen en het wijnarrangement (2 wijnen bij elke gang) bieden we je aan tegen de uitzonderlijke prijs van 20€.

• Zaterdag 14 en zondag 15 juni telkens van 14 tot 18uur organiseren we een grote wijndegustatie bij Freddy in de tuin, Uilekot 49 te Lubbeek. Hier vind je de link voor het facebook event: https://www.facebook.com/events/1393639528507188

Hieronder de proeflijst:

Schuimwijn

1. Chardonnay Royal Domaine Louis Loron
Crémant de Bourgogne Brut
100% Chardonnay, fris en fruitige aperitief schuimwijn. Heel toegankelijk, drinkplezier.14.6
2. Crémant Rosé Domaine Louis Loron
Crémant de Bourgogne
Rosé schuimwijn. Pinot noir en Gamay, niet zoet, speels, fruitig en rond. Past ook bij je voorgerecht van gerookte vis of sushi.15.3
3. Cuvée Imperial Domaine Louis Loron
Crém de Bourgogne Blanc de Blancs
Houtgelagerde schuimwijn, extra lange rijping ‘sur lies’. Chardonnay en Aligoté. Volle,rijke smaak. Voor bij je hapjes of bij een voorgerecht zoals gebakken sint-jacobsnootjes.15.7

Witte wijn

4. Les Pierres Dorées Olivier Pezenneau Beaujolais BlancChardonnay uit het zuidelijk deel van de Beaujolais. Fris fruitig met fijne zuurtjes en een mooie romige rondheid in de mond. Perfect als aperitief of bij een salade of visschotel.13.2
5. Blanc Vieilles Vignes Domaine Louis Loron
Beaujolais Blanc
Chardonnay van oude stokken, opgevoed op grote houten vaten. Mooi fruit met een subtiele houttoets. Ideaal bij gebakken noordzeevis ‘meunière’.13.9
6. Ptit grobis blanc Nicolas ChemarinChardonnay smaakt bij Nicolas Chemarin altijd net een beetje anders dan bij de andere wijnbouwers. Zijn witte wijn is wat ronder, rijker en complexer door een langere schilweking en opvoeding en een beetje houtlagering.15.5
7. Chardonnay fût de chêne Didier Desvignes
Beaujolais Blanc
Krachtige witte wijn. Chardonnay op hout opgevoed, past goed bij een gerookte visschotel, kip, kalkoen, gebakken vis of met een stevige saus.16.9

Rosé

8. Beaujolais Rosé Domaine Louis Loron
Beaujolais Villages Rosé
Frisse fruitige rosé, heel speels met mooie zuurtjes. Lekker bij oosterse schotels en sushi of escargots met kruidenboter.9.9
9. Rosé, Beaujolais Villages Guillaume DuvernayNIEUW Sappige fruitige roséwijn, met een mooie ronde aanzet. Heel veel rijp rood fruit. Rosé met voldoende body om met een fris gerecht te combineren.11.7

Rode wijn, fris en fruitig

10. Gamay Noir Olivier Pezenneau BeaujolaisLichte speelse wijn, bijna een ‘zware’ rosé qua stijl. Puur fruit in het glas, heel soepel en geen spoor van tannines. Ideaal bij zonnig weer, een licht gerecht en licht gekoeld op zijn best.9.9
11. P’tit Grobis Rouge Nicolas Chemarin Beaujolais-VillagesNatuurlijk gemaakte wijn, zonder toevoeging van sulfiet of gisten. Uitbundig fruit en zeer sappig in de mond. Ideaal bij pasta, pizza, fijne charcuterie en paté.13.9
12. Combiaty Olivier Pezenneau
Brouilly
Sappige en fruitige rode wijn, ideaal bij lichtere vleesgerechten zoals kalkoen, varkenshaasje, eend. Ook lekker bij een vegetarische schotel met nootjes en kaas.13.8
13. Domaine des Vignes du Paradis Pascal Durand St AmourOde aan de liefde ! Zwart fruit, zacht en rond. Te combineren met je geliefde en een stukje gebraden wit vlees of bij gebakken zalm of kreeft. Licht gekoeld serveren.17.4
14. Domaine Montvaillant Les Roches Bruno Adamiak
Chiroubles
Krokant rood fruit, met een beetje tannines. Te combineren met een schotel met gerookt spek, pizza, vleesbrood of een spiesje van rundsvlees of rosbief.14.8
15. Saburin Nicolas Chemarin
Brouilly
Natuurlijk gemaakte wijn. Heel uitbundig fruit, soepel en zacht. Om zo te drinken maar ook bij lichtere vleesgerechten, pasta, een vegetarische schotel of vol-au-vent. Eventueel ook licht gekoeld serveren.17.8

Rode wijn, stevig en krachtig

16. Les Hauts Franck Besson ChénasAssemblage van 50% betoncuve en 50% vatopvoeding. Paarse kleur, veel fruit en rijpe tannines. Mooi gestructureerde rijke wijn met een krachtige volle afdronk.14.5
17. La Poyebade Olivier Pezenneau
Côte de Brouilly
Na 2 jaar afwezigheid, terug van weggeweest. Ronde volle aanzet met veel rood en zwart fruit (bessen), soepel en zacht. Mooie rijpe toetsen. Om zo te drinken of bij een lekkere vleesschotel vb. een gerookt varkenshaasje of een stukje kalfsvlees of bij de BBQ.14.8
18. La Madone Cyril Coperet
Fleurie
Stevige wijn, met heel mooi fruitig karakter. Vrij krachtig, met een mooie structuur, kan zeker nog wat liggen. Voor bij een mooie wildschotel of stoofpotje of fondue en gourmet.15.5
19. Vignes de 1945 Olivier Pezenneau & Vinovo Moulin-à-Vent (100€ per 6)Wijn van onze eigen wijngaard! Oude wijnstokken! Volle ronde aanzet met veel fruit, mooi gestructureerde rijke wijn met fijne mondvulling. Sappige wijn met fijne zuren, mooi verweven houtopvoeding en lange afdronk. Voor bij vederwild of een lekkere grillade.18
20. Clos du Fief Franck Besson JuliénasIntens paars gekleurde wijn met in de neus een reflectie van de opvoeding op vat. Sappige aanzet met fijne zuurtjes, gevolgd door zwart fruit. In de afdronk wat tannines en zalvende alcohol.17.8
21. Steeve Charvet Grille Midi ChiroublesNIEUW Een mooie chiroubles van granietondergrond, mooie minerale toetsen, fijn fruit, maar ook kracht en structuur. Nog jong, maar toch al om van te genieten en met een mooi bewaarpotentieel. Te combineren met een mooi stuk van de koe of lamsvlees.19.8
22. Morgon Corcelette Nicolas Chemarin & Vinovo Morgon (100eur per 6)Wijn van onze eigen wijngaard! Krachtige, hout gelagerde wijn om te combineren met stevige rijke vleesgerechten, rundvlees, wild, stoofpotjes. Heel veel fruit en kruidig, aromatisch en complex. Stevige vatopvoeding.18
23. Fût de Chène Olivier Pezenneau Côte de BrouillyNa 2 jaar afwezigheid, terug van weggeweest. Een heerlijk volle rode wijn. Een houtgelagerde versie van de Poyebade. Veel fruit, zachte tannines, rijk en vol en een stevige afdronk.19.8
24. Terre de Manganèse Didier Desvignes
Moulin à Vent
Topwijn van dit wijnhuis. Stevige houtopvoeding, op nieuwe eiken vaten. Heel krachtige wijn. Mooie structuur, rijk en aromatisch. Om van te genieten bij een stevige (wild-)schotel van haas, everzwijn, … Om te bewaren!24.9
25. Le Rocher Nicolas Chemarin
Beaujolais-Villages
Topwijn van onze wijnbouwer Nicolas Chemarin. Elegante wijn vol finesse, hij lijkt op een top Bourgogne. Om zo van te genieten of te combineren met een fijn stuk vlees (eend, kalfs côte à l’os of rosbief, gourmet, …)32

Zoet

26. F de Loron Domaine Louis Loron Gamay AncestraleVerrassende dessert wijn, rosé schuimwijn, 100% gamay, zoet, met toch mooie zuurtjes. Mooi evenwichtig. Lekker bij een soepje van rood fruit (bosvruchten) met een bolletje ijs of een stukje fruittaart. Slechts 8,5° alcohol.12.8